24
Feb

Lampadarul – O poveste a luminii

Liniste, caldura, fantezie…toate aceste cuvinte definesc  starea pe care ne-o aduce acel coltisor de vis unde cu placere ne regasim in fiecare seara. Fotoliul pufos, patura parfumata si lumina calda, pe care lampadarul nostru ne-o ofera indiferent daca alegem sa ne relaxam citind cartea favorita, ascultand muzica aleasa sau gustand vinul preferat.

In aceasta poveste, lampadarul joaca rolul esential. De cele mai multe ori acesta nu reprezinta numai un element de decor sau o sursa de lumina, ci si o bijuterie care poate transforma camera in care acesta este amplasat intr-un cadru formal sau informal, de studiu sau de relaxare, in functie de starile si dorintele noastre, oferind in acelasi timp eleganta si personalitate.

Intrucat lampadarul nu este numai un corp de iluminat ci mare parte din valoarea acestuia se regaseste in functia sa de element de design, acesta are rolul de a scoate in evidenta atat anumite zone ale casei si de a crea o atmosfera placuta, dar si de a se identifica cu caracterul celui care il achizitioneaza. Este recomandat ca atunci cand ne alegem lampadarul sa petrecem cateva clipe de liniste si sa incercam sa descoperim cu ce fel de model, culoare si forma ne identificam intr-adevar. Daca nu reusim sa realizam care este optiunea preferata, atunci desigur, putem apela la revistele de design interior, sau, cu atat mai mult ne putem adresa unui atelier de productie “made to measure” ce produce la comanda sau hand-made pentru a ne sfatui si a ne recomanda produsul care ni se potriveste cu adevarat.

Aparte de valoarea sentimentala pe care o poarta lampadarul, inainte de a lua o decizie trebuie sa tinem seama si de cateva aspecte practice care sa ne ajute sa alegem cea mai buna varianta. In primul rand, dimensiunea si functionalitatea lampadarului este foarte importanta in functie de zona in care este amplasat intrucat formele acestuia pot diferi foarte mult la fel ca si intensitatea luminii oferite.  In al doilea rand trebuie sa tinem cont de stilul si culoarea corpului de iluminat. Astfel, acesta trebuie sa creeze o armonie perfecta impreuna cu obiectele din jurul sau. Nu in ultimul rand, materialele folosite sunt esentiale. Acestea trebuie sa fie in acelasi timp calitative, rezistente si aspectuoase.